Deel dit artikel
-

JD.com zet mensen aan het werk die door coronavirus thuiszitten

Het Chinese e-commercebedrijf JD.com neemt 20.000 mensen aan die momenteel die niet kunnen werken door het coronavirus. Het gaat om koeriers en medewerkers van distributiecentra. Op dit moment zijn al 700 werknemers van tien verschillende bedrijven aan de slag gegaan.

Bezorgbedrijf Dada, die financiering krijgt van JD.com, neemt eveneens 15.000 tijdelijke werknemers aan. Ook de fysieke supermarktketen 7FRESH, onderdeel van JD.com, probeert mensen aan het werk te krijgen.

Alibaba heeft een soortgelijk plan gelanceerd.

Het nieuwe coronavirus heeft tot nu toe 45.000 mensen besmet, waarvan er 1100 zijn overleden. Veel fabrieken blijven dicht en er wordt gevreesd voor massa-ontslag.

De e-commerce bedrijven hebben ook meer mensen nodig nu veel Chinezen noodgedwongen thuisblijven en meer online bestellen.

Apple heeft vrijdag weer enkele Chinese Apple Stores geopend, maar met beperkte openingstijden. De vijf winkels in Peking gaan vanaf vrijdag open tussen 11.00 en 18.00 uur. Normaal gesproken zijn de winkels open van 10.00 tot 22.00 uur.

iPhone maker Foxconn hoopt eind deze maand de helft van zijn fabrieken weer in gebruik te nemen, maar het bedrijf deelt daarover niet graag details.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond