Deel dit artikel
-

Jeff Bezos weg als CEO Amazon, AWS topman neemt zijn plaats in

Amazon-topman Jeff Bezos vertrekt later dit jaar bij het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Het nieuws kwam dinsdagavond laat kort na de presentatie van de jaarcijfers.

Als uitvoerend voorzitter blijft Bezos betrokken bij Amazon, maar hij wil meer tijd vrijmaken voor andere activiteiten als Day 1 Fund, Bezos Earth Fund en ruimtevaartproject Blue Origin.

Andy Jassy, die al langer bij Amazon werkt en nu verantwoordelijk is voor de clouddiensten van het bedrijf, wordt vanaf het derde kwartaal de nieuwe CEO en bestuursvoorzitter.

Jassy (53) kwam in 1997 Amazon versterken kort na zijn opleiding aan Harvard Business School en richtte Amazon Web Services op, het onderdeel waaraan Amazon een groot deel van zijn omzet ontleent.

Wie AWS gaat leiden is nog niet bekend. De kandidaten zijn Peter DeSantis en Matt Garman, resp. global infrastructure en verkoop en marketing.

Bezos richtte Amazon in 1994 op als online boekhandel. Het heeft hem een van de rijkste internetondernemers ooit gemaakt. Inmiddels is de kwartaalomzet al ruim boven de 100 miljard dollar uitgekomen.

Het Bezos tijdperk is ten einde, schrijft TechCrunch, maar dat zal nog moeten blijken. De troonopvolging lijkt op die van Larry Ellison van Oracle, die bij dit bedrijf dezelfde positie inneemt en naast Safra Catz nog altijd stevig aan de touwtjes trekt.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond