Deel dit artikel
-

Jerry Yang verlaat Yahoo

Jerry Yang, een van de twee oprichters van Yahoo, verlaat het bedrijf na 17 jaar. “De tijd is gekomen om andere belangen buiten Yahoo na te streven.”

Zijn vertrek kwam ook voor het bedrijf zelf toch nog tamelijk onverwacht. Yang zou de aanhoudende problemen van het bedrijf zat zijn.

Yahoo was al geruime tijd stuurloos. Opeenvolgende directeuren slaagden er niet in een heldere strategie te formuleren. Begin januari werd Scott Thompson, de voormalige directeur van betaalbedrijf PayPal, als nieuwe topman van Yahoo benoemd.

Yang richtte Yahoo in 1995 op samen met James Filo. In de beginjaren stonden Yang en Filo vaak zelf hun site te verkopen met een eenvoudig standje op Amerikaanse beurzen. In het begin was de site ook niet veel meer dan een wegwijzer voor het web, maar langzaam groeide Yahoo uit tot een conglomeraat van sites en diensten. De Yahoo-campus in Silicon Valley omvat meerdere gebouwen.

In al die jaren was de bemoeienis van Yang met het bedrijf groot. Hij zat ook in de Raad van Bestuur van aandeelhouders Alibaba en SoftBank.

Yang heeft zich altijd verzet tegen verkoop van het bedrijf, hoewel er serieuze kandidaten waren, waaronder Microsoft. Zijn grote invloed was ook de belangrijkste reden van zijn conflict met de activistische aandeelhouder Dan Loeb, die wilde dat Yang opstapte. In een verklaring zegt Yang het grootste vertrouwen te hebben in de nieuwe CEO Scott Thompson.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond