Deel dit artikel
-

Jet-Stream krijgt Europees privacystempel

De Nederlandse specialist in videostreaming Jet-Stream heeft een Europees ‘privacystempel’ gekregen. Het levert het hoogste niveau qua privacybescherming voor de online kijker.

Zonder aankondiging meldde zich afgelopen juni een onderzoeker voor de European Data Protection Supervisor (EDPS) bij Jet-Stream. Of het bedrijf in de Groninger Mediacentrale technische vragen wilde beantwoorden over zijn dienstverlening.

Uiteindelijk kon de medewerker over de hele keten van video-opname tot uitserveren één punt vinden waarbij kijkergegevens bloot vielen. “We hebben het beschermen van privacy enorm hoog in het vaandel”, vertelt oprichter en directeur Stef van der Ziel. “Dat ene punt hebben we opgelost en als enige in Europa zijn we erkend volledig privacyveilig.”

Net als overal in de online mediasector is het gangbaar om zoveel mogelijk gegevens over online consumenten te vergaren. Al is het maar analytics voor doelgroepanalyse of cookies plaatsen voor reclamedoeleinden. Jet-Stream heeft dat soort data niet nodig om audio- en videohosting te bedrijven. Het is niet onmógelijk voor de mediapartijen die met de Groningers werken, maar het is technisch wel mogelijk om helemaal geen data te verzamelen.

Binnenkort op vakbeurs IBC presenteert de uitvinder van live videostreaming zijn nieuwe cloud- en techplatform. Van der Ziel: “We maken streaming nog makkelijker voor een bredere groep. Je kunt letterlijk binnen tien seconden live zijn, in 4K of desnoods 8K.”

Foto: Allyce Kranabetter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond