Deel dit artikel
-

Jobbird failliet, hoop op doorstart

De rechtbank heeft vanochtend het faillissement over Jobbird uitgesproken. De komende twee weken zoekt de recent aangestelde CTO/CMO Matthijs Jorissen voor de curator naar een investeerder of strategisch koper die het merk en de boedel wil overnemen.

Het bankroet is aangevraagd door oprichter Jan-Peter Cruiming. In een eerder leven stond hij ook aan de basis van Nationale Vacaturebank. Dat avontuur eindigde met een verkoop aan VNU voor 28 miljoen euro. Met Jobbird wist hij zo’n succes niet te herhalen.

“Er werd zwaar verlies gemaakt en sinds het begin eigenlijk nooit winst”, licht Matthijs Jorissen aan Emerce toe. Hij is door de curator aangesteld om in de komende twee weken een investeerder of strategisch koper te vinden. Dat zou een doorstart betekenen. Jorissen heeft er goede hoop op dat lukt. “Je kunt denken aan financiële partijen en bedrijven die hun werkterrein willen verbreden zoals Talpa of TMG maar ook aan branchegenoten.”

Van een aankondiging door de eigenaar is geen sprake geweest. “Vanochtend stond plotseling de curator op de stoep, maar ik zag de bui de laatste twee weken eigenlijk al wel hangen. Ik heb hier en daar al wat gesprekken gevoerd en heb daar nu formeel nog twee weken voor. Jobbird is een bekend merk en vanwege het faillissement ontdaan van alle verplichtingen.” Namen van gesprekspartners noemt hij niet.

Jorissen trad begin oktober 2018 in dienst bij Jobbird om orde op zaken te stellen. De IT-architectuur was te zwaar om concurrerend te kunnen werken. Ook kon dertig à veertig procent van de mensen zijn koffers pakken. Eigenaar Cruiming had kennelijk geen vertrouwen in de snelheid waarmee de veranderingen plaatsvonden. Afgelopen zomer zou hij nog plannen tot internationalisering van de banenportal uiteen zetten maar stelde dat op het laatste moment uit.

Foto: Onno Kluyt (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

Luc

Dus nu is zowel Travelbird als Jobbird failliet. Dat is wel typisch. Wat voor birds hebben we nog meer?

Bo

Black Bird (is van één van de oud eigenaren van TravelBird) en dan heb je ook nog Secret Escapes en Groupon, het valt te bezien of deze partijen gaan overleven de komen jaren.

Canol Zeren

Technisch leken ze ook nog niet klaar. Een simpele header aanpassen lukte niet. Dan kom je natuurlijk niet ver.

Henk

Hoogmoed komt voor de val! Ook voor een vogel. Groningen, Laren, Gouden Bocht. En met een van het begin af aan slecht werkende search engine roepen, dat ze Europa en de VS gingen veroveren.

Maurice de Gruijter - Jobbird.com

fallisement voor Jobbird,

Door de bril van een #Jobbird medewerker.

We zouden gaan Vliegen; eerst Europa en later zelfs daar buiten. Niets is minder waar! Toch wil ik het positief bekijken. Mede dank zij Cruiming, hebben we super veel mensen aan een nieuwe baan kunnen helpen. Met een baanbrekendende gedachte om het veel meer over de ecommerce as in te zetten. Niet alleen op ons eigen platform adverteren maar direct naar duizenden kanalen. Dit is echt wel innovatief in de relatief behouden recruitment markt! Klanten met serieuze budgetten zijn ook echt te spreken over de resultaten! Niet alles is gegaan zoals het zou moeten dat is nu wel duidelijk.

Waarom wel doorstarten.
Achter de schermen heeft Jan-Peter Cruiming vele anderen en mij de kans gegeven om samen met Jobbird te Vliegen! En dat hebben we gedaan! We mochten door heel Europa alle ATS spelers en Multiposter benaderen om de kijken of we zaken konden doen. Langs de grote beurzen en hebben we prachtige deals gemaakt, koppelingen gecreerd en hebben we nog vele potentiele deals voor de deur staan. Never een dull moment dus. “ Zie het dan ook echt als een vliegende start “ Miljoenen jobs door de hele EU staan klaar. Naast het development vraagstuk is het nu een kwestie van omzetten en/of het XML schuifje naar voren zetten. Met Matthijs als CTO hebben wij al veel aan kwaliteit kunnen toevoegen aan het systeem.

“ Voor mijn gevoel zijn we er echt bijna” Kop op team! Ik ben trots op ons resultaat!

Investeerders opgelet. Jobbird is power en bijna ready to fly! Pak dus die telefoon en bel ons op!

Ooit via Jobbird.com gesolliciteerd, steun en like ons dan! Wij zijn er klaar voor om jou en andere honderduizende mensen de komende maanden weer naar een nieuwe job te brengen.

Maurice de Gruijter

Birdy

Fallisement voor Jobbird,

Door de bril van een ex #Jobbird partner.

Jullie zouden niet gaan vliegen: jullie zijn gevlogen!

Ons werd begin dit jaar een vette gebraden vogel voorgehouden maar pas aan het eind van de actieperiode kwamen de gevleugelde woorden “er is iets misgegaan, alles is dubbel gemeten” om uiteindelijk maar helemaal de facturen maar niet te voldoen.

Dankzij het wanbeleid bij Jobbird ben ik nu nagenoeg vleugellam maar voor mij zal er geen vliegende doorstart inzitten vrees ik.

Pieter

Oh jee…

messagebird de volgende?

Kees van Westen

@Maurice de Gruijter, ook al zo’n praatjesmaker zoals Jan-Peter Cruiming..
Die Jan-Peter heeft zich wel laten kennen om het zinkend schip 3 weken van tevoren te verlaten, onbereikbaar voor iedereen, en vervolgens 2 weken voor kerst z’n personeel op straat te laten zetten door een curator.
Wat een watje eerste klas.

henkjan

Bevlogen ondernemer…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond