Deel dit artikel
-

Joep Hendriks nieuwe directeur Maas platform Rivier

Vanaf 1 april start Joep Hendriks als directeur van Rivier, een joint venture van vervoerders RET, HTM en NS. Met dit initiatief willen de vervoerders het voor reizigers makkelijker maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in een keer online te plannen, boeken en betalen.

In zijn nieuwe rol is Hendriks verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het zakelijke platform en het aantrekken van zoveel mogelijk nieuwe partijen.

Rivier wil een baanbrekend technisch platform realiseren dat mobiliteitsaanbieders en MaaS-aanbieders met elkaar verbindt. Elke mobiliteitsaanbieder of MaaS-aanbieder die wil, kan toegang krijgen tot het nieuwe platform.

De afgelopen jaren was Hendriks manager corporate strategy bij NS. Ook speelde hij vanaf de start van de coronapandemie een rol in de crisismanagementorganisatie van het bedrijf. De laatste maanden heeft hij zich met zijn team ingezet voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig zakelijk productportfolio.

In de jaren daarvoor werkte hij als secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en als advocaat in dienstbetrekking. Voor zijn loopbaan binnen NS was hij advocaat, gespecialiseerd in Europees en mededingingsrecht. Ook werkte hij als projectmanager bij de voorganger van de Autoriteit Consument & Markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond