Deel dit artikel
-

John Chambers (Cisco) ziet Nederlander als opvolger

John Chambers, CEO van Cisco, heeft Nederlander Edzard Overbeek op de lijst staan als zijn opvolger. De nu 63-jarige Chambers gaat wellicht tussen 2014 en 2016 met pensioen.

Overbeek was twaalf jaar terug ad interim algemeen directeur van Cisco Systems Nederland, en is tegenwoordig Vice President for Global Services. Tussentijds overzag hij ook nog de Aziatische markt, waaronder Japan en China, en was hij vice president EMEA. Daarvoor heeft hij onder meer bij Siemens gewerkt.

Overbeek is echter niet de enige kandidaat. Bestuurders Robert Lloyd en Chuck Robbins staan eveneens op de shortlist. Chambers onthulde deze namen tijdens een gesprek met Bloomberg.

De Amerikaan met zijn zangerige zuidelijke accent zit al vijftien jaar in het zadel bij Cisco, en is daarmee de langstzittende CEO in Silicon Valley. Chambers begon zijn loopbaan bij IBM en kwam via Wang Laboratories bij Cisco terecht als directeur verkoop. Onder zijn leiding groeide Cisco uit tot een bedrijf met een omzet van 1,2 miljard dollar, mede dankzij de groei van het internet. Cisco levert de apparatuur voor het internetverkeer: routers en switches.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond