Deel dit artikel
-

John de Mol overweegt inperken livestreams Utopia

De livestreams van Utopia zijn zo populair dat de televisiesamenvattingen er onder te lijden hebben. Dat zei producent John de Mol vandaag tegen Radio 2. De impact van de onlinemedia heeft hij onderschat. Er wordt nu gekeken of de livestreams niet teruggedraaid moeten worden.

‘De impact die bijvoorbeeld ook sociale media hebben op het programma heeft invloed op het kijkgedrag’, zegt De Mol, die nu aan het kijken is of de livestreams wellicht helemaal dichtgedraaid moeten worden of alleen open gezet worden op momenten waarop het leuk is om te kijken. De kijkcijfers zijn de afgelopen dagen weer onder het miljoen gezakt. Gisteren trok het programma 895.000 kijkers, een dertiende plaats in de kijkranglijst.

De Mol moest toegeven dat hij dit effect heeft onderschat. “We hadden dat niet met Big Brother of De Kooi. Twitter bestond toen nog niet. Nu ligt al het nieuws al op straat twee dagen voor de uitzendingen op televisie.”

Het tv-programma kan niet sneller gemonteerd worden. “We zijn al teruggegaan naar 48 uur, dat is het uiterste. Er moeten uren materiaal worden bekeken.”

Overigens is De Mol tevreden over het bereikte succes. ‘Maar ik ben ook het type ‘het glas is halfleeg’. We hebben nog een 48 weken te gaan, dus we moeten niet te vroeg juichen’.

Deel dit bericht

1 Reacties

maderliefje

Niet de livestream is een probleem, maar de mensen!
Achterklap, geroddel. Niemand heeft zin om iets te doen!
Een echte innovatie op b.v Big Brother?
Selecteer geen B-figuren uit eerdere (geflopte) )programma’s.
Te DOM!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond