Deel dit artikel
-

Jongeren geven voorkeur aan thuisbezorgen pakketjes

Per maand ontvangen jongeren gemiddeld één à twee pakketten. Tijdens de feestdagen verwachten ze bijna twee keer zoveel te ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van MediaTest.

Het liefst laten jongeren pakketten thuisbezorgen. Ook als zij op voorhand weten dat er niemand thuis zal zijn: ruim de helft geeft aan dit te doen. De jongeren die fulltime werken laten hun pakketten beduidend vaker bezorgen bij een pick-up point dan de jongeren die parttime werken en dan jongeren die nog studeren of naar school gaan.

PostNL maakte in oktober bekend te stoppen met het doen van meerdere bezorgpogingen. Ben je één keer niet thuis? Dan gaat het pakket direct naar een afhaalpunt. Bijna driekwart van de jongeren steunt dit initiatief.

Jongeren vinden bij pakketbezorging de gratis thuisbezorging (en levering binnen één dag erg belangrijk. Bijna de helft van de jongeren bestelt zelfs meer producten dan nodig om de drempel voor gratis bezorgen te halen.

De grootste ergernis van jongeren: het te brede tijdslot. Een pakket dat bezorgd wordt tussen pakweg 09:00 en 18:00 uur.

Ook pakketbezorgers die onterecht aangeven dat er niemand thuis is, is een grote ergernis onder jongeren. Mannen ergeren zich vaker dan vrouwen aan een bezorger die niet op tijd komt en een niet werkende track & trace code.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond