Deel dit artikel
-

‘Jongeren omarmen massaal social app BeReal’

Snap, maar dan net weer anders. De app BeReal wint snel aan populariteit onder Nederlandse jongeren. Volwassenen hebben dit keer weer geen flauw idee.

BeReal is twee jaar oud, komt uit Frankrijk, heeft grote investeerders aan boord en is op het oog vreselijk saai. Gebruikers wordt gebruikt om dagelijks maar één foto te maken voor hun volgers. Niet meer. Dat moet dírect als de app erom vraagt en zowel de voor – als achtercamera wordt gebruikt. Dat geeft een ongefilterde blik in iemands ‘nu’.

In Nederland bereikte de app in de maand juli vijftien procent van de 13- tot 24-jarigen. Dat stelt onderzoeker GfK. “Ter vergelijking: TikTok had begin 2020 een bereik van twintig procent in deze doelgroep, dus de groeipotentie is er.”

BeReal kannibaliseert ook niet op Snap of TikTok. Vanwege het format kunnen ze naast elkaar bestaan.

GfK: “Van de BeReal-gebruikers was 60% 10 dagen of vaker actief in de maand juli, dat is vergelijkbaar met Snapchat gebruikers. Voor Instagram en TikTok ligt de gebruiksfrequentie wat lager, respectievelijk 45 procent 10+ dagen en vijfentwintig procent 10+ dagen.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Het Franse bedrijf doorliep in juni 2021 een investeringsronde van dertig miljoen dollar. Toen stapten a16z, DST, Accel en Kima Ventures in. Afgelopen voorjaar zou het een Series B-ronde hebben afgerond tegen een waardering van ruim zeshonderd miljoen dollar.

Foto: Joel Goldstein (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans Huisman

Kunt u nog even aantonen of duiden waarom ‘volwassenen dit keer weer geen idee hebben’?

Danielle

Goede ontwikkeling in tijden dat “unreal” de norm is op social media. Hopelijk draagt deze app bij aan een gezond zelfbeeld van kwetsbare jongeren.

henk

Hoezo hebben volwassenen geen idee? Die doen dit jaren voor hun virtuele meester in een slaaf/meester app. De jongeren zijn alleen onvrijwillig slaaf van een algoritme dat hws door advertenties de meest gevoelige momenten van de dag gaat plukken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond