Deel dit artikel
-

Jongste experiment Twitter wekt ergernis

Een experiment van Twitter waarbij favoriete berichten van volgers ongevraagd in de tijdlijn verschijnen, als een soort retweets, lijkt niet in goede aarde te vallen. Twitter lijkt het experiment te hebben uitgebreid, zodat meer gebruikers het opmerken.

Twitter heeft de laatste tijd veel veranderingen doorgevoerd die niet altijd evenveel waardering krijgen. Zo is het microblog gestopt met Bing-vertalingen en is het aantal commerciële activiteiten duidelijk toegenomen.

Het nieuwste experiment lijkt echter pas echt irritatie te veroorzaken, getuige vele boze berichten. Favorieten waren tot dusverre vooral een private aangelegenheid. De meerwaarde van het op de tijdlijst plaatsen van favorieten van derden – personen die je volgt – ontgaat velen en erger: ze kunnen het (nu) niet uitzetten. De berichten lijken daarnaast nogal willekeurig geplaatst.

Het is niet gezegd dat Twitter deze experimenten ook daadwerkelijk gaat doorvoeren. Net als Facebook test Twitter regelmatig nieuwe mogelijkheden, maar gebeurt er vervolgens niets meer mee.

Boze tweets (bron: The Next Web)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond