Deel dit artikel
-

Joost Brakel nieuwe CEO Talpa Network

Pim Schmitz gaat stoppen als CEO van Talpa Network, het Nederlandse mediabedrijf met merken als SBS6, Veronica, Net 5, Radio 538, Radio 10, Sky Radio, LINDA. en VakantieVeilingen. Schmitz wordt per 1 februari 2024 opgevolgd door Joost Brakel. Daarnaast heeft ook Paul Römer zijn vertrek aangekondigd.

Schmitz blijft betrokken bij Talpa Holding en in die hoedanigheid zal hij als adviseur betrokken blijven bij de strategie en operatie van zowel Talpa Network als Talpa Studios.

Brakel werkt meer dan vijf jaar als onderdeel van de directie bij Talpa Network en heeft o.a. leidinggegeven aan het eCommerce-bedrijf en het fusietraject met RTL Nederland. Sinds 1 juni 2023 vervult hij de functie als Managing Director AI & Innovatie. Voor Talpa Network werkte Brakel bij Sanoma Media Nederland en Deloitte Consulting.

Begin 2023 heeft de voorgenomen fusie tussen RTL Nederland en Talpa Network geen goedkeuring gekregen van de ACM. Talpa Network heeft het afgelopen jaar gebruikt om een aangescherpte strategie neer te zetten waarin het vol inzet op samenwerkingen: de zogenoemde Open Medianetwerk-strategie. Daarnaast is er een herstructurering doorgevoerd. Dit traject is door Managing Director Paul Römer geleid en afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond