Deel dit artikel
-

Joost Romeijn investeert 5 miljoen in Vakanties.nl

Sunweb-oprichter Joost Romeijn investeert vijf miljoen euro in Vakanties.nl, de Rotterdamse online reisagent die hij eind 2017 oprichtte met Judith Eyck.

Het geld wordt gebruikt om het product, het slimme matchingsysteem achter de website, te verbeteren. Daarnaast wil Vakanties.nl zijn naam bekender maken aan het grote publiek, dus wil meer in marketing investeren.

De start-up uit Rotterdam bundelt aanbiedingen voor overnachtingen, huurauto’s en vluchten. Gebruikers van de site kunnen zelf kiezen of ze een complete pakketreis willen aanschaffen of enkel een hotel en losse vlucht daar naartoe. Het bedrijf bepaalt de selectie op basis van het, naar eigen zeggen, grootste aanbod. De slimmigheid zit in de wijze waarop de reisbehoefte uitvraagt en voorstellen doet. Het aanbod wordt voor elke bezoeker gepersonaliseerd door middel van machinelearning.

In het afgelopen jaar groeide de omzet van een naar tien miljoen euro. Komend jaar wil Vakanties.nl vijftigduizend reizigers bedienen. In 2024 moeten dat er 250.000 zijn.

Mede-oprichter Joost Romeijn verkocht zijn Sunweb Group in december 2018 aan de Scandinavische investeringsmaatschappij Triton. Die kocht in juni 2019 Cordendon erbij.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sjaak

Huh? Nieuws dat iemand geld steekt in zijn eigen bedrijf…?! Ik volg het even niet.

Rob - FindFactory Digital Agency

@ Sjaak – niet heel vaak 5mio? Joost is een autoriteit binnen travel. Snap best dat hier aandacht aan wordt gegeven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond