Deel dit artikel
-

Joost Romeijn en Judith Eyck starten nieuwe online reisagent

Joost Romeijn (oprichter van Sundio Group) en Judith Eyck (ex-marketing en e-commerce manager van Sunweb) hebben een nieuwe online reisagent opgericht, Vakanties.nl. Op deze site kunnen klanten zelf een vakantie samenstellen door middel van de dynamic packagingtechnologie van de virtuele touroperator TravelAssist.  

Volgens Eyck is www.vakanties.nl een ‘travel lab’ waarbij op een geheel nieuw vakantieplatform geëxperimenteerd kan worden met de nieuwste digitale ontwikkelingen op het gebied van onder andere real-time personalisatie, marketing automation en data science. “Vanaf de eerste dag ligt de focus op een volledig gecentraliseerd klantbeeld dat wordt opgebouwd in een datamanagementplatform,” aldus Eyck. “Op alle vlakken staat een gepersonaliseerde ervaring centraal. Zo passen onder andere de website en e-mails zich aan naar persoonlijke voorkeuren van de klant. Onze uitdaging is om met zo min mogelijk mensen een nieuw reismerk neer te zetten op basis van data en automatiseren. Als een klant een happy flow heeft zoals wij die voor ogen hebben, dan komt er bij de hele boeking geen mens aan te pas, tot en met de facturatie aan toe. Ook advertising gaan we automatiseren en we kijken naar een chatbot voor de klantenservice, maar dat is nog toekomstmuziek.”

TravelAssist is een virtual touroperator dynamic packaging-platform dat reizen samensteluit het het Peakworks-portfolio van meer dan 10.000 hotels, vluchten en extra’s zoals autohuur, transfers, verzekeringen en excursies. Het is de eerste aanbieder op Vakanties.nl. “Maar we willen graag meer partijen aansluiten. Voorwaarde is wel dat zij zich op dynamic packaging richten,” zegt Eyck.

Vakanties.nl staat los van Sundio Group, benadrukt zij. “Dat hebben we bewust gedaan zodat we ‘from scratch’ kunnen beginnen en niet te maken hebben met legacy technologie. Doordat we volledig de vrije hand hebben kunnen we heel gave dingen gaan doen.”

Op dit moment bestaat het team uit vijf personen. Eyck verwacht dat dit het komende jaar zal groeien tot tien. “We nemen vooral data scientists aan en mensen voor de klantenservice, omdat we een goede service willen bieden.”

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Joost

“Vakanties.nl staat los van Sundio Group”…….en huisvest in hetzelfde pand aan de Bahialaan als Sundio. Maar het staat los van elkaar…..natuurlijk……

Don

Framework van de website is ook hetzelfde, verder gewoon een nieuwe bookingsite. Ik heb werkelijk niets innovatiefs kunnen vinden toen ik hem net even aan het testen was. Is dus meer een reclamebericht dan nieuws redactie….

Rutger ophoff

Ik zou met mijn echtgenote op 22 mei voor 9 dagen naar hotel tropical op Mallorca gaan.
Dit zou onze derde reis met Sunweb zijn, naar het zelfde hotel.
Vanwege onze leeftijd en kwetsbaarheid besloten wij 7 weken voor de vertrekdatum te annuleren, hetgeen ons ruim 550 euro heeft gekost. Ondanks mijn verzoek om een voucher kregen wij slechts €2.50
retour omdat we te vroeg hadden geannuleerd.
Een week na onze annulering werden alle reizen naar Mallorca afgelast, dus voor ons,79 en 76 jarigen, een flinke klap die een goed bekend staande reisorganisatie niet siert.
Wij zouden toch nog 8 dagen naar het ons bekende hotel willen, maar omdat we al zoveel geld hebben betaald, liefst tegen een gereduceerde prijs.
Wat kan Sunweb ons bieden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond