Deel dit artikel
-

Joost de Valk weg bij WordPress

Joost de Valk stapt op als ‘CMO van WordPress’. De Nederlander stapt na nog geen half jaar op, omdat de organisatie niet gereed is voor de overkoepelende marketingstrategie die De Valk wil helpen neerzetten.

Het is vooral het gebrek aan visie voor het product en met name het bedrijf dat hem nekt. Bij zijn eigen bedrijf was hij gewend een duidelijke missie en visie te hebben om de operaties mee te leiden. Op belangrijke onderdelen ontbreekt dat bij WordPress, vertelt de Nederlander in zijn afscheidsbericht.

Als gevolg van de vrije organisatie en werkwijze kon De Valk zijn draai niet vinden. “Mijn positie was niet duidelijk. Niet alleen voor mij, maar ook voor veel anderen. Dat voelde ongemakkelijk.”

Over de invulling van marketing bij Wordpres: “Een van de oorzaken van mijn falen is WordPress’ opvatting van wat marketing inhoudt. Voor mij betekent het niet enkel promotie, maar het volledige proces van het op de markt brengen van een product. Het is duidelijk dat anderen dat niet zo zien. Hun opvatting van marketing komt dichtbij wat ik reclame noem.”

Het is niet duidelijk of WordPress-baas Matt Mullenweg op zoek gaat naar een nieuwe marketingbaas.

De Valk zegt dat zijn besluit over het neerleggen van zijn functie in overleg en goede harmonie met Mullenweg ging.

Foto: chiropractic (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

peter

Met andere woorden: te licht bevonden voor de CMO functie aangezien hij zijn meerdere niet kon overtuigen met zijn visie hoe marketing echt werkt.

Guido Sparreboom - Groen Nieuws

We gebruiken voor onze website: https://www.groennieuws.nl ook de premium wordpress plug-in van Yoast en alles extra de News Seo plug-in van Joost de Valk.

Vincent

het siert deze man niet door zijn ontslag op deze manier wereldkundig te maken. Modder smijten en de schuld enkel bij anderen te leggen. Met Peter eens dat Joost simpelweg niet de capaciteit had om deze mooie functie goed te vervullen en dit blijkt ook uit zijn eigen uitleg. Triest!

Sjoerd - WeLoveTraffic.nl

Dan kan Joost zich weer helemaal gaan focussen op zijn eigen plug-ins, waarvan wij er ook een gebruiken op: https://welovetraffic.nl/

Jeroen

Nog meer mensen die reclame willen maken voor hun eigen site?

wouter

De hoeveelheid spelfouten is ook om verdrietig van te worden…

Jos

Wat is er aan de hand bij Emerce? Krijg al een paar dagen nieuwsbrieven met slechts 1 item? Schrijffouten in artikelen, ” De Nederlander staot na nog geen half jaar op”?

Is het al vakantie en zijn de stagiaires aan het warmdraaien?

Erwin Boogert

Dank voor je melding Jos. We gaan kijken of we het kunnen reproduceren en oplossen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond