Deel dit artikel
-

Jort Kelder lanceert 925people.nl

Jort Kelder lanceert zich met media-ondernemer Michiel Frackers (‘mediamaatjes’) een weblog voor ‘hoger opgeleid kantoorpersoneel dat ’s ochtends achteraan in de file aansluit’. Wie wil reageren moet een IQ-test doen.

Rond twee uur afgelopen nacht ging de stekker in 925people.nl. Op de site doen initiatiefnemers Jort Kelders en Michiel Frackers met een video kort uit de doeken hoe ze over de site denken en hoe ze hun kersverse kantoor in gaan richten.

"De site is serieus en sexy, voor mannen die met een A6 iedere ochtend file rijden", licht Kelder toe. Partner Frackers richtte begin 2006 webloguitgeverij Small Media Group op. 

Kelder zegt op zijn weblog: "925 is een ideetje van mij, mediamaatje, ‘internetmaatje’ Michiel Frackers en het uiterst succesvolle ‘zakenmaatje’ Ronald van de Laar. De redactie bestaat uit bedreven bloggers, die naar het nieuws kijken met een even kritische- als cosmopolitische blik. Speels en intelligent, als het even kan."

De makers willen de site larderen met videorapportages. Een van de eerste opnames is een interview met drie Amerikaanse experts die zich uitlaten over de vraag naar de financiële waardering van Hyves. Die lopen op tot een half miljard euro.

Bloglezers die op de site willen reageren, dienen eerst een IQ-testje te doen. Met die test kunnen reageerders zich tegelijk inschrijven voor een e-mailnieuwsbrief.

Sporen van reclame zijn nog niet te vinden op de site.

De titel van de site verwijst naar kantooruren, negen tot vijf. Na vijf in ’s middags schakelt de site over naar ‘het nachtprogramma’. Wat dat vanuit redactioneel oogpunt inhoudt, blijkt nog niet uit de site.

Deel dit bericht

8 Reacties

Slurrekie

"Sporen van reclame zijn nog niet te vinden op de site." Dat is inmiddels opgelost door het plaatsen van twee square posities…

Jord L.

Zet IQ-testje maar tussen dikke aanhalingstekens.

ruben

Uitgebreide verrijkingstool.

Steve

Ik heb net even op de site gekeken en kan niets anders zeggen dan: Leuk idee, slechte uitvoering. Die donkere achtergrond, het semi-gelikte, de suffe woordgrapjes(lifesteil, skaipen). Het is gewoon een mislukte mixkloon van Sargasso/GeenStijl/Quote maar dan voor overjarige JOVD-ers. Die Jort moet gewoon meer TV gaan doen, dat doet ie hartstikke leuk.

marina

erg leuk voor vrouwen

Gijs

Zielig om iemand zogenaamd op zijn IQ te testen, terwijl de grootste flapdrollen en blaaskaken er niet met hun IQ komen maar met leugens.

Thom deLagh

Wellicht een idee om, wil men, uberhaupt in aanmerking komen voor de ballotage het minimale IQ vastgesteld dient te worden op pak 'm beet 130. Dan kan het misschien een interessant concept worden.

Gerrit

Dat IQ testje slaat echt nergens op want uit drie vragen valt geen meting te maken maar goed het is volgens mij ook een gimmick in plaats van een echte test.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond