Deel dit artikel
-

Jort Kelder richt stichting op om bitcoinoplichters aan te pakken

Jort Kelder richt een stichting om op bitcoinoplichters aan te pakken. Kelder is een van de bekende Nederlanders wiens naam wordt misbruikt in advertenties voor malafide beleggingen.

Ook gaat hij aangifte doen. ‘We hopen dat het openbaar ministerie bereid is onderzoek te verrichten naar de personen die zich hiermee verrijken’, aldus Kelder. De maximumstraf voor oplichting is vier jaar cel. ‘Er is in dit geval niet slechts sprake van een risicovolle belegging. Het gaat erom dat personen zichzelf proberen te bevoordelen met leugens en een valse voorstelling van zaken. Er is dan ook sprake van oplichting’, vult advocaat Joost Groenhuijsen aan.

Daarnaast spant Kelder ook een civiele zaak aan, vermoedelijk tegen partijen als Facebook en De Telegraaf, die de advertenties te makkelijk doorlaten.

Er loopt nog een civiele procedure van John de Mol tegen Facebook, waarvan binnenkort een uitspraak wordt verwacht.

Deel dit bericht

2 Reacties

TvdH

De beschikbaarheid van automated trading betekent niet dat publishers geen aansprakelijkheid hebben voor de content die via hun platforms verspreid wordt. Jort Kelder spreekt terecht de media aan die via Google Ads de achterdeur hebben open gezet voor deze oplichters.

Het zou mooi zijn als De Mol zich aansluit bij die stichting van Jort en dat ze via de rechter afdwingen dat Google en Facebook moeten stoppen met het doorgeven van advertenties totdat ze hun greep op die commerciële content hersteld hebben. Dan droogt die miljardenstroom aan inkomsten namelijk op en gaan we zien hoe snel deze giganten kunnen ingrijpen.

Jellema, Jelle

Helemaal gelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond