Deel dit artikel
-

Journalistieke start-up BackMe start bodemprocedure tegen Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

De journalistieke start-up BackMe start een bodemprocedure tegen de accelerator van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanwege een misgelopen subsidie. Het platform werd eerder dit jaar uit de accelerator gezet, meldt RTL.

Met boegbeelden als Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Sid Lukassen meet BackMe zich al meteen en rechts imago aan.

In 2018 draait BackMe twee pilots met GeenStijl-verslaggever Tom Staal, het culinair kookprogramma Skaveren en de actualiteitenpodcast Echte Jan met Jan Roos.

Mei 2019 neemt BackMe deel aan de accelerator en krijgt het een mentor toegewezen. Voor twee ‘sprints’ krijgt BackMe tweemaal ruim 8000 euro subsidie toegezegd.

Na een hoogoplopend meningsverschil tussen initiatiefnemer Ahmed Aarad en zijn mentor over de uitvoering van een opdracht in het kader van het subsidietraject doet de eerste aangifte bij de politie vanwege mishandeling. Hij zou hard op zijn rug zijn geslagen en zit nu in een rolstoel.

Aarad beschuldigt het SvdJ niet alleen van mishandeling door een medewerker, maar is ook van mening dat het bestuur géén gedegen onderzoek heeft gedaan naar de mishandeling.

Niet lang daarna zet het bestuur BackMe uit de accelerator. Met als reden ‘onvolledige of verkeerd ingevulde en te laat ingeleverde rapportages, niet komen opdagen bij afspraken, facturen te laat betaald en weigeren gebruik te maken van Google Analytics’.

BackMe heeft de indruk dat er ‘achteraf een dossier is opgebouwd’

Het platform probeert nu geld op te halen via crowdfunding en heeft naar eigen zeggen al 32.000 euro binnengesleept.

Foto: Roel Wijnants (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond