Deel dit artikel
-

JouwWeb over grens van 20.000 sites en shops

Websiteplatform JouwWeb uit Eindhoven is vandaag over de grens van 20.000 betalende gebruikers gegaan, een heterogene groep van kleine ondernemers en webwinkels.

Dat betekent een verdubbeling van het klantenbestand in veertien maanden tijd, zo vertelt de oprichter van JouwWeb Wouter Twisk. Veertig procent van zijn klanten zijn webwinkeliers, de rest zijn ondernemers zonder transactionele site die voor weinig geld een goede website willen. Zij waarderen de dienst met een 9 bij Trustpilot.

“Afgelopen jaar hebben we vooral heel veel kleine dingen verbeterd”, aldus Twisk. “We hebben veel klanten en dus ook veel data. Daarmee kunnen we goed experimenten doen om beslissingen te nemen over kleine verbeteringen.”

Het rapportcijfer van Trustpilot gebruikt Twisk als een soort NPS-score. “Een zeven of een acht is niet goed genoeg. Klanten moeten ons een negen of hoger willen geven, want dan voelen ze zich ambassadeurs voor onze dienst. Dat is ook een van de redenen dat afgelopen jaar is geïnvesteerd in het helpcentrum en klantenservice. Veel buitenlandse concurrenten hebben moeite met goede lokale klantenservice.”

Voor 2020 richt het team van JouwWeb, bestaand uit dertien man, zich het verder verbeteren van de dienstverlening. “Het zou al heel mooi zijn als we lineair kunnen groeien, maar destijds vond ik tienduizend klanten ook al ambitieus. We zitten nu op twintigduizend. Bij deze omvang is het wel zo, dat de druk van opzeggingen toeneemt. Dat hoort bij de groei.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond