Deel dit artikel
-

JouwWeb verdubbeld tot 50.000 klanten

Websiteplatform JouwWeb uit Eindhoven heeft het aantal klanten in het afgelopen jaar ruim zien verdubbelen tot nu 50.000. Een groot deel van de nieuw gebouwde websites betreft webwinkels.

De uitbraak van het coronavirus heeft voor een hausse aan nieuwe klanten gezorgd bij JouwWeb. Het bedrijf biedt een platform om op laagdrempelige wijze een professioneel ogende website te bouwen. De behoefte daaraan was afgelopen voorjaar accuut voor veel retailers. Hun winkel moest dicht, dus er moest een site en webshop komen.

Een jaar geleden, op 1 januari, stond de klantenteller op 24.000. Gisterenavond ging hij over de vijftigduizend heen. “Het gaat om serieuze aantallen”, zegt directeur Wouter Twisk (foto). “In 2019 begonnen we al voorbereidingen om buitenlandse markt te betreden, omdat er een plafond zit aan de Nederlandse groei. Toch is de vraag in Nederland en België nog hard toegenomen.”

Acht op de tien sites is Nederlandstalig, de rest Engels- of Duitstalig. “Dat lijkt niet veel, maar je spreekt toch over tienduizend buitenlandse klanten. Dat is de eerste validatie dat het mogelijk is op die markten te werken.” In het buitenland is JouwWeb actief onder de naam Webador. Buiten de thuismarkt komt het partijen tegen als Strato, Squarespace en Jimdo.

Van de vijftigduizend klanten heeft een kleine twintigduizend een webshop. “Tweeënveertig procent van de nieuwe klanten afgelopen jaar opende een webshop. We ontwikkelen die software zelf, maar maken wel koppelingen met externe diensten als Sendcloud, Mollie en de meeste grote boekhoudpakketten. Paypal-integratie komt eraan, evenals de mogelijkheid om productfiltering aan te bieden.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Danny Geldof

Beste

Ik zit al dagen op jullie site te kijken om zelf ook een web-site te maken maar ik mis het vertrouwen een beetje .

Hoe kan ik jullie contacteren als het fout loopt?

Vriendelijke groetjes

Danny Geldof

Peter Lahousse - Cybercrimeinfo

De dienst is fantastisch en zeer gebruiksvriendelijk in gebruik echter zijn er wel een paar security Issus die ze maar niet willen fixen. En geen MFA bij het inloggen!

Meer info https://www.ccinfo.nl/security-disclaimer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond