Deel dit artikel
-

JouwWeb: verdubbeling aantal nieuwe webshops

Websiteplatform JouwWeb uit Eindhoven ziet al twee weken een verdubbeling van het aantal nieuwe webshops.

“Je ziet initiatieven uit alle hoeken van ZZP’ers en kleine winkeliers die online willen gaan verkopen of bestellingen willen faciliteren”, vertelt directeur Wouter Twisk van JouwWeb.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland merkt hij dat de meer offline werkende ondernemers hun activiteiten naar het web verplaatsen. Dat is vaak noodgedwongen, omdat de oude inkomstenstroom kleiner wordt.

“In de eerste week zagen we tachtig procent meer nieuwe shopklanten en afgelopen week was dat zeker honderd procent. Ook zie je dat de gewone websites in deze tijd vaker worden bijgewerkt. Dit is dan ook de tijd om je online vertegenwoordiging bij te werken.”

De nieuwe winkeleigenaren kunnen gebruik maken van een basisinfrastructuur waarbij Mollie de betaaldienst levert en de koppeling met Sendcloud de logistieke afhandeling naar PostNL of DHL doet.

Garanties dat de nieuwe shopklanten blijven heeft. Twisk niet. Alle nieuwe klanten kunnen het websiteplatform de eerste drie maanden gratis gebruiken. “We hopen dat het coronavirus tijdelijk is, maar dat de klanten via ons een nieuwe succes vinden en bij ons blijven.”

JouwWeb heeft 27.300 betalende klanten, eenderde meer dan in juni 2019.

Update 02-04-2020 16:25: Twisk deelt aanvullende cijfers met prestaties van de aangesloten shops: “De kleinere webshops van JouwWeb hebben afgelopen maand 70% meer verkopen gedaan dan de maand hiervoor. De gemiddelde orderwaarde nam wel wat af, van 48 naar 44 euro.”

Foto: Ted Major (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Consumenten-reviews.nl

Wat goed dat al deze initiatieven ontstaan. Wat deze crisis opvalt is de algehele verschuiving van bestedingen naar online. Platformen zoals Bol en Amazon zien hun verkopen hard stijgen. Ik ben benieuwd of dit gaat betekenen dat er op termijn fysieke retailers gaan omvallen als dit veranderde consumentengedrag blijvend is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond