Deel dit artikel
-

Julian Assange publiceert anti-Google boek

Julian Assange heeft een anti-Google boek uitgebracht onder de noemer When Google Met Wikileaks. Het boek beschrijft een ontmoeting tussen Assange en Google topman Eric Schmidt, waarin de laatste beweert dat technologie de VS kan helpen om zijn buitenlandse ambities te verwezenlijken. Assange gelooft in een stateloze toekomst.

Het gesprek zou hebben plaats gevonden in juni 2011, toen Assange noodgedwongen verbleef in Ellingham Hall in Norfolk. Het werd een intensief gesprek over onder meer de opkomst van de Bitcoin en de Arabische lente die toen in de belangstelling stond.  Het boek moet nog deze maand uitkomen.

Assange kritiseert Google al langer. ‘Google weet van iedere Android-telefoon wanneer hij gebruikt wordt. Het zijn niet alleen overheden die ons in de gaten houden’, vertelde hij in maart via Skype op South by Southwest Interactive (SXSWi) in Austin, Texas.

Julian Assange wil de ambassade van Ecuador in Londen binnenkort verlaten om het boek te promoten, zo vertelde hij gisteren op een persconferentie in Londen. Assange zit al twee jaar in de ambassade van Ecuador in Londen. Hij wil niet uitgeleverd worden aan Zweden, waar hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Assange ontkende dat hij zich vanwege gezondheidsproblemen wilde overgeven, maar diverse media schrijven dat Assange aan een hartconditie lijdt. Voorwaarde voor het verlaten van de ambassade is dat Britse overheid ‘haar verplichtingen nakomt’. Welke verplichtingen worden bedoeld werd niet toegelicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond