Deel dit artikel
-

Jumbo start Tech Campus, online omzet verdubbeld

Om de leidende omnichannel-retailer in Nederland te worden gaat Jumbo de Jumbo Tech Campus oprichten: een moderne werk- en leeromgeving die ruimte moet bieden aan tweehonderd ‘digitale toptalenten’. De Jumbo Tech Campus gaat zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van klantvriendelijke digitale toepassingen.

De Tech Campus is een aanvulling op de Jumbo Academy, waar winkelmedewerkers permanent getraind worden.

De online omzet van Jumbo is het eerste halfjaar meer dan verdubbeld. Inmiddels beschikt Jumbo over ruim 360 Pick Up Points en circa 200 locaties vanwaar boodschappen thuis worden bezorgd.

Het aantal ophaalpunten wordt in het komende halfjaar verder uitgebreid. Ook werkt Jumbo aan de uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice. Door de samenwerking met Intrakoop ziet Jumbo veel groeimogelijkheden in de dienstverlening aan met name zorginstellingen.

De online omzet is niet nader gespecificeerd. De totale consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg in elk geval met 4,7 procent naar 3,7 miljard euro, goed voor een marktaandeel van ruim 19 procent.

Die omzetstijging van Jumbo komt overigens vrijwel volledig voor rekening van de autonome groei in de bestaande winkels, terwijl het aantal winkels per saldo gelijk is gebleven.

Dit najaar geeft Jumbo het startsein voor de bouw van een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Nieuwegein. Dit distributiecentrum zal zich toeleggen op een snellere en fijnmazigere toelevering van houdbare producten.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Fer - Fernergy

Slechts een klein voorbeeld van digitale verbetering: https://www.linkedin.com/pulse/nieuw-zelfscan-systeem-jumbo-fer-van-der-beele

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond