Deel dit artikel
-

Jumbo voegt display banners en digital out of home toe aan advertentieplatform

Jumbo Supermarkten zet naar eigen zeggen als eerste retailer in Nederland een grote stap binnen haar self-service advertentieplatform in samenwerking met Streaem. Nu kunnen alle leveranciers, naast sponsored products, ook zelf gemakkelijk en snel display banners en digitale schermen bij Jumbo inzetten, realtime monitoren en optimaliseren.

De primeur zit hem volgens de woordvoerder van de supermarkt in het feit dat er drie kanalen naast elkaar worden aangeboden. “Dus naast sponsored products nu ook display banners en de schermen in de winkel. Bij andere retailers kan dat ook, maar niet zonder tussenkomst van een media-adviseur.”

“Binnen Jumbo Retail Media zijn er nog tal van andere mogelijkheden om onze klanten te bereiken, waaronder ook Jumbo Radio.”

In het voorjaar van 2023 introduceerde Jumbo het selfservice platform. Daarmee hbben leveranciers, of: adverteerders, de mogelijkheid om hun producten extra onder de aandacht te brengen bij winkelende klanten. Het platform ging van met de mogelijkheid om sponsored products te plaatsen. Daar worden nu display banners op Jumbo.com en in de Jumbo app en digitale schermen in ruim vijfhonderd winkels aan toegevoegd.

Het reclameplatform Streaem is ontwikkeld door het Amsterdamse consultancybedrijf Newcraft, onderdeel van Wunderman Thompson/WPP. Het is dus niet van Jumbo, maar de supermarkt was wel launching partner in Nederland.

“Er wordt continu gewerkt aan optimalisatie van het platform. Zo is recentelijk onder andere ROAS voor sponsored products toegevoegd om adverteerders meer inzicht en optimalisatiemogelijkheden te bieden.”

De afgelopen periode mocht een select aantal leveranciers de nieuwe mogelijkheden binnen het selfservice platform testen, waaronder PepsiCo. De woordvoerder: “Steeds meer A-merken weten ons te vinden, dus het aantal adverteerders neemt toe. Cijfers hierover en casuïstiek delen we niet.”

Het selfservice platform staat niet open voor derden via API’s. Belangstellenden moeten naar de Jumbo-site om hun campagnes in te boeken en resultaten te zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond