Deel dit artikel
-

Deelfietsen Jump voorlopig terug in Londen

De deelfietsen van Jump keren terug naar Europa, te beginnen in Londen. Jump was een dochterbedrijf van Uber, maar is in mei overgenomen door het Amerikaanse vervoersbedrijf Lime. Dat geeft Jump nu een tweede kans.

Jump kwam in 2018 voor 200 miljoen dollar in handen van Uber, dat echter al gauw besloot dat de elektrische fiets- en scooterdivisie niet tot de kerntaken behoorde.

De overname door Lime betekende ook gelijk het einde van de activiteiten in de Verenigde Staten. Het hele Jump team – ongeveer 400 werknemers – verloor zijn baan en duizenden fietsen werden naar de sloop gebracht.

Tot nu toe was het onduidelijk of de Jump-fietsen in Europa hetzelfde lot zouden ondergaan. Duizenden Jump-fietsen werden van de straat gehaald in steden als Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid, Malaga, München, Parijs, Rome en Rotterdam.

Volgens TechCrunch worden voorlopig alleen Jump scooters en fietsen uitgerold in Londen, Parijs, Rome en Barcelona. De terugkeer naar Rotterdam zit er niet in.

In Londen zijn zo’n 100 e-bikes beschikbaar. Prijzen zijn 1 pond voor de ontgrendeling en daarna 15p per minuut. De eerste fietsen zullen worden ingezet in Camden en Islington.

Foto Jump

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond