Deel dit artikel
-

Just Eat Takeaway gaat samen met GrubHub (update)

Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, bevestigt de overname van de Amerikaanse maaltijdbezorger GrubHub. De koers van het aandeel Uber daalde gelijk met 5 procent, aangezien de Amerikaanse bedrijven eveneens met elkaar in gesprek waren.

Woensdagavond heeft Just Eat Takeaway in een persbericht (pdf) laten weten dat de partijen het eens zijn geworden om ‘de grootste maaltijdbezorger ter wereld buiten China’ te worden. CEO Matt Maloney van GrubHub blijft de Amerikaanse activiteiten aansturen. Met GrubHub krijgt het overwegend Europese Just Eat Takeaway voet aan de grond in de VS.

Just Eat Takeaway betaalt 7,3 miljard dollar in aandelen voor zijn Amerikaanse partner.

Mocht de fusie tussen Just Eat Takeaway en GrubHub inderdaad doorgaan, daar zullen mededingingsautoriteiten nog naar moeten kijken, dan ontstaat er een enorm machtige speler op het gebied van maaltijdbezorgingen, met maar weinig grote concurrenten. Het Britse Deliveroo is veel kleiner.

Naar verluidt waren de gesprekken tussen Uber en GrubHub gestaakt uit angst voor antitrustmaatregelen. Uber wilde zijn greep op de Amerikaanse markt versterken. Het bedrijf heeft forse verliezen geïncasseerd tijdens de coronacrisis, maar maaltijddochter Uber Eats groeide snel.

 

UPDATE:

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond