Deel dit artikel
-

Just-Eat laat zak geld met 64 miljoen euro bezorgen

Eetsite Just-Eat heeft een nieuwe investeringsronde achter de rug waarmee het 64 miljoen dollar uit de markt haalt.

Een jaar en twee weken nadat Just-Eat 48 miljoen dollar ophaalde, wordt bekend dat het bedrijf een nieuwe financieringsronde heeft afgesloten. De grootste in zijn bestaan. De zittende aandeelhouders gaan mee in een ronde die door de nieuwe mede-investeerder Vitruvian Partners wordt geleid.

Just-Eat zelf meldt de investering op zijn site.

Just-Eat, oorspronkelijk uit Denemarken maar nu werkend vanuit Londen, gaat het geld gebruiken voor verdere internationale expansie. De gelijknamige sites zijn in dertien Europese landen beschikbaar om eten thuis te laten bezorgen. Het gaat daarbij om friet, pizza, shoarma, chinees en andere lokale favorieten.

Het geld uit de vorige financieringsronde is agressief aangewend. Het bedrijf pleegde in vijf maanden tijd vijf overnames. Brazilië was toen het eerste niet-Europese land dat aan het netwerk werd toegevoegd.

Duitsland is een van de grote Europese landen waar Just-Eat niet actief is. De marktleider daar is Pizza.de, een bedrijf dat in private handen is. De enige andere internationale bezorgpartij die in Duitsland actief is, is Lieferservice. Dat maakt deel uit van Takeway.com, wat de internationale vlag is van Thuisbezorgd.nl.

In februari van dit jaar vertrok de man die Just-Eat in Nederland op de kaart zette, Laurens Groenendijk.

Foto: Steve Evans (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

SchizoDuckie

Just-Eat zou er beter aan doen om hun bestaande site eerst 100% goed te krijgen in plaats van telkens uit te breiden. Bugs die ik een jaar geleden gemeld heb zitten er nog steeds in. Ik ben weer teruggegaan naar thuisbezorgd.nl

martijn

@Schizoduckie
Zolang het niet aanpassen van hun bugs maar wel investeren in groei ze meer oplevert dan 1 klant die wegloopt, denk ik dat ze de business case als positief beschouwen 🙂

Mathieu

@Schizoduckie welke bugs wil je graag opgelost zien?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond