Deel dit artikel
-

‘Kabelaars houden HbbTV tegen’

De introductie van HbbTV, een interactieve informatielaag voor televisieprogramma’s, loopt vertraging op omdat grote kabelaars Ziggo en UPC niet meedoen. Daardoor kan het geen serieuze dekking krijgen, zegt projectleider Frank Visser van het HbbTV Forum op vragen van Digitalekabeltelevisie.nl.

‘Eigenlijk is vrijwel alles klaar om HbbTV in NL te lanceren, maar als er een klein deel ontbreekt, krijg je kip-ei relaties die er toe leiden dat het nog niet van de grond komt’, zegt Visser.

HbbTV wordt op het televisiescherm weergegeven als een frame rond het televisiebeeld. In dat frame kunnen allerlei gegevens over het programma worden opgenomen, zoals statistieken bij sportprogramma’s. Via HbbTV kan de gebruiker ook toegang krijgen tot sociale media als Twitter en Facebook en een gepersonaliseerde EPG bekijken. Daarnaast kunnen volledige programma’s worden opgeroepen, via internet.

Het HbbTV Forum had HbbTV vorig jaar willen introduceren, maar dat is dus niet gelukt. Op het Media Park Jaarcongres in Hilversum constateerden vertegenwoordigers van het Forum afgelopen zomer ook al koudwatervrees bij de kabelaars.

HbbTV is in diverse Europese landen al in gebruik, of wordt er binnenkort geïntroduceerd. In Nederland biedt alleen de NPO heeft op dit moment een (beperkte) HbbTV dienst.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Interessant. Als dit ingevoerd wordt lijkt het einde van het bejubelde ‘tweede scherm’ nabij?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond