Deel dit artikel
-

Kabelbedrijf DELTA wil buitengebied ontsluiten

Het Zeeuwse kabelbedrijf DELTA start in Terneuzen als eerste in Nederland met een proef ‘draadloos Docsis’. Deze techniek kan een oplossing zijn om de buitengebieden te ontsluiten.

De voorbereidingen voor de proef zijn gestart en over drie maanden zal het systeem in de omgeving van Terneuzen (het poldergebied rond Hoek) operationeel zijn. Bij draadloos Docsis wordt internet aangeboden tussen twee (sterke) zendmasten in een gebied van acht kilometer. Ook 4G is één van de opties die worden onderzocht.

DELTA zoekt oplossingen om deze gebieden in Zeeland te ontsluiten. De behoefte aan een breedband (snelle) internetverbinding neemt volgens het bedrijf. Toch zijn er gebieden waar dit nog niet beschikbaar is, de zogenoemde buitengebieden. Nu nog telt Zeeland zo’n twaalfduizend adressen die niet voorzien zijn van een snelle breedbandverbinding.

Buiten Zeeland wordt gesproken over buitengebied wanneer de aansluitkosten groter of gelijk zijn aan vijftienhonderd euro per aansluiting. In Zeeland zijn de aansluitingen tot vijfduizend veelal door DELTA aangesloten. Het gaat bijvoorbeeld om boerderijen die een aantal kilometers van het digitale netwerk liggen. Overigens kan DELTA de kosten voor draadloos Docsis niet alleen dragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond