Deel dit artikel
-

Kabelbedrijven verder als Ziggo

Kabelbedrijven @Home, Casema en Multikabel gaan later dit jaar verder onder de naam Ziggo. De nieuwe merknaam werd vrijdagavond in Utrecht feestelijk onthuld aan de medewerkers. In Utrecht komt ook het nieuwe hoofdkantoor.

Ziggo wordt het grootste kabelbedrijf in Nederland naast UPC met 4,3 miljoen abonnees. Voorlopig blijven @Home, Casema, Multikabel hun producten en diensten aanbieden onder hun huidige merken. In de komende maanden worden eerst de medewerkers van @Home, Casema en Multikabel verder vertrouwd gemaakt met de kernwaarden van het nieuwe bedrijf. Dan ook zullen de diensten zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd. "Technisch zijn we al zover, alleen de administratie moet aan elkaar geknoopt," zegt woordvoerder Gradus Vos.

De nieuwe bedrijfsnaam zal pas worden ingevoerd op het moment de organisatie gepaste invulling kan gaan geven aan de gewenste positionering. Voorafgaand aan de introductie worden alle abonnees persoonlijk op de hoogte gebracht. Over mogelijke ontslagen doordat staffuncties worden samengevoegd kan Vos nog niks zeggen. "Op de lange termijn hebben we eerder meer dan minder personeel nodig."

Vos gaat er van uit dat het nieuwe bedrijf nieuwe diensten kan introduceren, zoals video on demand. Volgende maand hoopt Ziggo de voetbalrechten te kunnen binnenslepen. Vos: "Dan zouden we het voetbal in HD kunnen aanbieden."

Ook kabelbedrijf CAIW uit Naaldwijk gaat in andere handen over. Het bedrijf wordt verkocht aan Rabo Bouwfonds, de vastgoedonderneming van Rabobank, voor één van zijn beleggingsfondsen. De activiteiten van CAIW worden onder dezelfde naam voortgezet door het huidige management van het bedrijf. De verkoop hangt nog af van enkele voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de bij CAIW betrokken gemeenten Westland en Midden-Delfland. De opbrengst van de verkoop 95 miljoen euro voor Westland en 15 miljoen euro voor Midden-Delfland.

Deel dit bericht

12 Reacties

sikko

Sicko? Sikko? Shiggo? Zik-go?

dennis

Ik hoop maar dat ik mijn emailadres kan behouden.. Anders ga ik weg bij @HOME

Tim

Waarom zo'n nietszeggende naam? Ze willen zeker besparen op de domeinregistratie…whehe.

Maarten

Kan Casema – ik bedoel Ziggo – dan eindelijk eens doorkomen met Video on Demand? Innovatie is echt nul daar. Het enige dat ze doen is de zenderpakketten wijzigen waar je voor betaald had – ongevraagd – en dan je favoriete zenders uithalen. NBC bijvoorbeeld, zodat je geen Late Night Show meer kan kijken… Direct opgezegd.

Jak Boumans

In een persberichtvan vandaag gebruikt de nieuwe combinatie nog steeds Zesko Holding en niet Ziggo. Vreemd, maar corporate PR is moeilijk.

Peter Ducman

U zult maar bij een provider zitten die Ziggo heet.(Zo noem je een varken.)Innovatief of kwaliteit leveren, dat zal echt niet gebeuren.Speek uit ervaring 1 jaar bij @home,elende.Nu xs4all iets duurder zeer innovatief,veilig,privacy bescherming,werkt altijd,klantensevice zeer deskundig en gewoon telnr geen 0900 nr a tig cent per minuut.

Tom

Waarom allemaal commentaar? Wie weet wordt het er beter op nu er een hoop bij elkaar komt. Ik wacht het iig rustig even af e nals het nix wordt zeg ik het op!

wim harleman

Hallo met wim.ik kan toch wel mijn eigen e`mail behoudenwant anders moet ik alles weer op nieuw door geven en dan ,word het wel wat lastig ik hoop gewoon weer @Home. mijn dank,,,,

J vd woude

Ik hoop inderdaad dat er intern behoorlijk wat verbouwd word.Ik heb zo langzamerhand al zoveel onzin en misverstanden meegemaakt met dat ik haast wel een boek ervan kan schrijven. Maar er vald wel te vertellen dat als het systeem draaid het ook goed is. Uitval is minimaal.Klanten service moet gratis zijn.

hans

Ik denk, nee weet het zeker dat mijn vertrouwde @home nu door ziggo wordt overgenomen met nog een aantal van die mislukte kabelmij. voor een hoop ellende gaan zorgen hoor. heb nu al ellende, nee geef mij maar het vertrouwde @home. nog nooit een probleem gehad.Stap straks in godsnaam maar over net als vele collegas van mij naar KPN.

Leo

Dinsdag 3-6-2008 (21:00) Sinds de overgang problemen met RTL zenders, krijg een stotend beeld en dit is bij mijn huidige breedbeeld plasma TV niet om aan te zien,en nee het licht niet aan de TV hebt het op mijn andere oudere TV's ook.

sonja

ik heb helemaal een zenders meer.alles is zwart en analoog tv kijken lukt wel pff leuk moet ek voetbal…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond