Deel dit artikel
-

Kabinet: internetproviders mogen diensten blokkeren

De internet service providers mogen, wanneer zij hier vooraf genoeg duidelijkheid over geven aan de consument, internetdiensten voorrang geven, blokkeren of vertragen. Het toenemende verkeer zorgt, vooral bij mobiele netwerken, voor congestie. Leveranciers van internetverbindingen mogen om die reden daarop aangepaste abonnementen aanbieden. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Mark Vletter

“Omdat het verkeer op mobiele netwerken steeds meer toeneemt, wijken providers uit naar andere abonnementen.”

Dit is dus gewoon niet waar. Messaging over IP en Voice over IP zijn geen zware internet toepassingen. Video (Youtube/ streaming) is dat wel. Deze worden echter niet geblokkeerd. Providers blokkeren sec diensten die direct knabbelen aan de bestaande businessmodellen.

Zie ook http://voys.nl/nieuws/opinie-netneutraliteit-op-mobiele-netwerken.html (tabel met verbruik van Mb’s per dienst) en algemeen stuk over netneutraliteit.

Dit is overigens hoe oa Min EZ hier in het verleden naar keer: http://nl.wikipedia.org/wiki/Netneutraliteit#Netneutraliteit_Nederland

Erwin Moojen

Ik denk dat het tijd wordt dat isp vergelijkers dit ook meenemen in hun overzicht, want er zijn diverse providers die al stiekem bepaalde sites “saboteren”. Zo werkt bij T-Mobile Whatsapp regelmatig niet, terwijl Spotify altijd perfect werkt. Geen toeval, als je het mij vraagt.

Ronald

Beste Erwin, Ik denk dat het een goed is om dit soort zaken mee te nemen in het vergelijken alleen hoe kom je hier precies achter?
Als je tips hebt dan hoor ik dat graag want het zou een mooie aanvulling zijn.

Breedband Internet ADSL Providers

Dit zal denk ik nooit bekend gemaakt worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond