Deel dit artikel
-

Kabinet lanceert nieuwe kredietmogelijkheden voor startups en scale-ups

Het kabinet maakt het ook voor startups, scale-ups en andere innovatieve bedrijven die getroffen worden door de coronacrisis mogelijk om een overbruggingskrediet aan te vragen. Deze bedrijven hebben doorgaans geen bankrelatie.

Daarom zullen op verzoek van het kabinet de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) deze kredieten gaan verstrekken. Het kabinet stelt hiervoor in eerste instantie 100 miljoen euro ter beschikking. De verwachting is dat deze regeling in de vierde week van april toegankelijk zal zijn.

De hulp aan startups maakt deel uit van de aanvullende maatregelen die zijn genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

Via de regeling TOGS konden specifieke groepen ondernemers sinds vrijdag 27 maart al een eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten kunnen betalen, zoals de huur van een bedrijfspand.

Ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties kunnen gebruik maken van de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO). Daarbij wordt het garantieplafond van de GO verder verhoogd naar 10 miljard euro.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond