Deel dit artikel
-

Kabinet wil overheidsextensie .gov.nl gebruiken

Het kabinet heeft een principebesluit genomen om binnenkort de overheidsextensie .gov.nl te gebruiken. Om inzicht te krijgen in de financiële en organisatorische gevolgen, laat het kabinet op de realisatie van verschillende extensies een uitvoeringstoets doen.

Naast de uniforme domeinnaamextensie werkt het kabinet ook aan het Register Internetdomeinen Overheid (RIO) als bron waar burgers terechtkunnen voor een snelle check op de echtheid van overheidswebsites. Nu kan men al terecht bij bijvoorbeeld veiliginternetten.nl en digihulp.nl.

In 2024 zal het register worden uitgebreid met de websites van de medeoverheden. Dan zal ook via gebruikersonderzoeken worden onderzocht hoe burgers het beste ondersteund kunnen worden bij hulpvragen over overheidswebsites.

Ook neemt Nederland hierin het voortouw door te werken aan een betrouwbare digitale identiteit. Daarom wordt er gewerkt aan een digitale identiteitswallet waarmee een gebruiker straks kan inloggen en gegevens kan delen. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2024 een werkende, eerste versie van deze Nederlandse open source voorbeeld-wallet opgeleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond