Deel dit artikel
-

Kabinet overweegt tijdelijk uitverkoopverbod, ook online

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de uitverkoop door de detailhandel tijdelijk verbieden. Het kabinet gaat de mogelijkheden voor een verbod onderzoeken.

Een uitverkoopverbod moet kleine ondernemers beschermen tegen grote bedrijven tijdens de coronacrisis.

Het gaat om een verbod voor alle winkels in de non-foodsector, zowel online als in de winkels.

‘Je wilt niet dat Amazon de lokale boekwinkel nu wegconcurreert’, zegt D66-Kamerlid Verhoeven tegen de NOS.

Thuiswinkel.org had al aangedrongen om uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni 2020. ‘Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen blijven ontvangen’, zegt Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org.

Maar als het verbod de hele zomer gaat duren is het nog maar de vraag of Amazons Prime Day doorgang mag vinden. Daarmee zouden ook veel Nederlandse verkooppartners worden getroffen die juist met dit koopjesfestijn hogere omzetten halen. Vooralsnog wil Amazon Prime Day in augustus organiseren.

Foto ?? Claudio Schwarz | @purzlbaum Unsplash

Deel dit bericht

3 Reacties

peter

Wat een idiots daar in de regering! 1 van de grootste problemen voor organisaties in deze tijden is cash! En hoe denk je dat al die retailers normaal gesproken aan cash komen? Juist! door de uitverkoop van alle voorraden die blijven liggen nu er niks verkocht wordt in de winkelstraten. ALs de burgers weten dat de uitverkoop wordt uitgesteld, dan houden de mensen hun geld ook vast. dan draai je hiermee dus versneld de halve retail NL de nek om… succes regering!

Tanja

Helemaal met Peter eens. Dan kopen we het online toch in het buitenland. Verkopen ze in Nederland helemaal niets meer. Waarschijnlijk mag het ook niet volgens Europese wetgeving.

Martijn Hos | public affairs - Thuiswinkel.org

Een totaal verbod dmv regelgeving gaat natuurlijk veel te ver. Zeer terughoudend zijn met uitverkoop moet een eigen keuze van (web)winkels zijn. Doel voor Thuiswinkel.org was vanaf het begin om de druk op de logistieke keten waar mogelijk te verminderen, anders loopt alles voor iedereen vast. Met regels vanuit de regering schieten we het doel voorbij. Niet doen dus!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond