Deel dit artikel
-

Kabinet wil extra stimulans voor ict

Het kabinet wil de ontwikkeling van ict sterker stimuleren, zo maakt het deze week bekend in de notitie 'De Digitale Delta: e-Europa voorbij' . Volgens het kabinet is de extra inspanning nodig om te voorkomen dat Nederland achterop raakt bij andere ict-landen. Aandacht zal er met name komen voor de ontwikkeling van breedband-internet.

Het geld voor de plannen komt uit de begroting voor 2001, daarin was al een bedrag van 932 miljoen gulden opgenomen voor de plannen uit de Digitale Delta.

De plannen zoals opgesteld in de Digitale Delta van juli vorig jaar zijn volgens Minister Jorritsma niet meer voldoende om de positie van Nederland ten opzichte van ict-voorlopers te versterken. Met de extra inspanning 'e-Europe voorbij' moet er meer aandacht komen voor onderwijs, de publieke sector, onderzoek en innovatie en bevordering van ict-toepassingen voor het bedrijfsleven, met name het Midden- en Kleinbedrijf.

Ook heeft het kabinet alvast plannen gemaakt voor de periode na 2002, het komende jaar zal al met de uitvoering ervan begonnen worden. De plannen voorzien in een versnelde totstandkoming van breedband-internet, volgens het kabinet vormt dit de ruggengraat in de ontwikkeling van ict in Nederland. Ook dient ict binnen het onderwijs sneller ontwikkeld te worden (Kennisnet) en wil het kabinet ict binnen de publieke sector verder stimuleren, zo is een van de doelstellingen van het kabinet om in 2002 een kwart van de publieke dienstverlening via internet af te handelen. Een vierde aandachtsgebied is het stimuleren van kennis en onderzoek binnen ict.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond