Deel dit artikel
-

Kabinet wint publieksprijs van de Big Brother Awards 2017

Het kabinet wint de publieksprijs van de Big Brother Awards 2017. Het kabinet wint de prijs voor het doordrukken van de inwerkingtreding van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten – door het publiek vaak ook wel de sleepnetwet genoemd. Focum wint de prijs voor het profileren en beïnvloeden van levenskansen, zonder daar de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor te nemen.

Met 47 procent van de stemmen is het kabinet de overtuigende winnaar van de publieksprijs van de Big Brother Awards. Het publiek heeft duidelijk grote moeite met de introductie van een zogenaamd sleepnet voor de geheime diensten. Eerder negeerde het kabinet de overweldigende kritiek van burgers, adviesorganen en maatschappelijke organisaties. Nu wil het kabinet de wet zo snel mogelijk van kracht laten zijn, ongeacht de uitslag van het referendum.

De Belastingdienst krijgt een oneervolle vermelding voor hun datajacht waarbij ze de wet waren vergeten. De positieve privacyprijs, de Felipe Rodriguez Award, gaat dit jaar naar Kashmir Hill. Deze Amerikaanse journaliste maakt met haar verhalen de privacyproblematiek op een originele en begrijpelijke manier inzichtelijk voor een groot publiek.

De andere kandidaten waren CDA-fractievoorzitter Buma vanwege zijn minachtende houding voor het referendum en de GGZ Nederland, voor het overboord zetten van het medisch beroepsgeheim ten behoeve van een betere zorg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond