Deel dit artikel
-

Kabinet zwicht: Winkels open zonder afspraak tot 17.00 uur

Niet-essentiële winkels mogen toch bezocht worden zonder afspraak. Haagse bronnen melden aan de NOS dat het kabinet het daarover eens is geworden. Ze moeten wel om 17 uur sluiten en er gaan beperkingen gelden voor het aantal bezoekers per vierkante meter.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de winkels alleen op afspraak open mochten. Vooruitlopend op dat besluit lieten heel wat winkels weten uit protest toch open te gaan. Diverse gemeenten zouden niet handhaven.

Die restrictie die het kabinet oplegt komt neer op één persoon per vijf vierkante meter. De heropening van de winkels neemt in elk geval de druk weg bij webwinkels, die een maand lang extra moesten leveren.

Voor de horeca gloort er op korte termijn geen hoop aan de horizon. In verschillende steden organiseren restaurants vandaag acties tegen de coronamaatregelen

Zo worden in Zwolle. Delft en Haarlem ludieke acties georganiseerd of gaan restaurants open. In Haarlem legde Jozua Jaring van Ratatouille in Haarlem een kruis van koksbuizen voor het gemeentehuis. ‘We moeten een vuist maken, dit kan zo niet langer,’ aldus de met 1 Michelinster bekroonde chefkok en eigenaar.

Horecaondernemers krijgen volgens ingewijden wel ‘perspectief op de korte termijn’.

De details van de maatregelen worden vanavond bekendgemaakt op de persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers.

Foto Wijnspijs

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond