Deel dit artikel
-

Kaliber baart opzien met retrofuture-tech project

Een steampunk fotozuil van bureau Kaliber prikkelt de fantasie van AI-fans en kunstminners. De Snap-a-tron Ultra2000 Deluxe kan binnenkort op tournee.

Een omgebouwde ouderwetse telefooncentrale uit de jaren zestig doet in Utrecht sinds kort dienst als selfiemachine. Alleen komt er niet uit wat je erin stopt. De machine trekt de selfie eerst door Stable Diffusion om er een kunstzinnig schilderij van te maken.

De Snap-a-tron Ultra2000 Deluxe stelt met behulp van AI een portret samen (demo) door de input van verschillende kunstenaars en kunststromen te combineren. Het bureau haakt hiermee in op de trend ‘retrofuture-tech’, waarin antieke en hedendaagse technologie hand in hand gaan.

De fotobewerking an sich vond plaats bij runpod, een specialistische clouddienst, maar nu louter offline op de machine zelf.

De machine trekt de aandacht van nietsvermoedende voorbijgangers door de bevestigde telefoon te laten rinkelen, waarna er op het scherm een videoboodschap van een jaren ‘60 telefoniste verschijnt met uitleg over het gebruik. De gebruiker neemt vervolgens plaats, maakt een foto en stuurt prompts aan door het gebruik van de pluggen aan de voorzijde van de telefooncentrale. Deze maken uiteindelijk een kunstwerk van het portret. Door het wieltje te draaien waar normaal gesproken de telefoonverbinding mee tot stand werd gebracht, komt nu de gegenereerde foto uit de printer.

De Snap-a-tron was onlangs te zien zijn bij het event AI For Good en volgende week op een AI-event van de NPO.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond