Deel dit artikel
-

Kamera Express koopt Belgisch Photogalerie

Kamera Express verdubbelt het aantal fysieke winkels ten zuiden van Nederland met de overname van het Belgische Photogalerie.

Na de overname van Photogalerie stijgt het aantal winkels in België tot tien.

Kamera Express heeft in dertien filialen in Nederland, vijf in België, twee in Duitsland en een in Luxemburg. Online is het actief in tien Europese landen. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen en Luxemburg.

In een persbericht schrijft de Nederlandse fotowinkel: “De winkels van Photogalerie hebben dankzij tientallen jaren aanwezigheid een sterke naam in de regio waarin zij zitten en hebben een hoge lokale bekendheid. Hun online zichtbaarheid is echter achtergebleven bij de zichtbaarheid in de winkelstraten. Dit waar Kamera Express online ook in België al zeer sterk is. Het samengaan is voor beide bedrijven een logische stap.”

Het is niet bekend hoeveel geld met de transactie is gemoeid. De coronacrisis zal een dempend effect hebben gehad op de waardering, omdat veel retailtransacties en -intenties zijn verplaatst naar online oriëntatie- en verkoopkanalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond