Deel dit artikel
-

Kamp en Kroes openen toegangspoort en trefpunt voor startups

Startups uit binnen- en buitenland hebben sinds vanmiddag direct en eenvoudig toegang tot ondersteuning, technologie, fiscale informatie en financiële regelingen via de nieuwe website StartupDelta.org die Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) en Neelie Kroes, startup envoy van EZ, vandaag in Den Haag op de HSD-campus lanceerden.

Van alle nieuwe banen in Nederland is 40 procent afkomstig van bedrijven die vijf jaar geleden nog niet bestonden. Op StartupDelta.org laten daarom meer dan duizend Nederlandse startups en technologiebedrijven zien wat zij in huis hebben. Daardoor kunnen zij snel in contact komen met elkaar, met potentiële investeerders en met gespecialiseerde adviseurs.

Elf adviseurs van de Kamer van Koophandel zijn via de site te bereiken voor advies op maat in het Nederlands en Engels. Ook Nederlandse ambassades en consulaten zijn betrokken bij de ontwikkeling van het portaal. Zij kunnen buitenlandse investeerders en ondernemers met één klik doorverwijzen naar het Nederlandse startupnetwerk.

‘De kracht van het Nederlandse startupecosysteem is gebaseerd op joining and sharing en deze portal zal daaraan een enorme impuls geven’, zei Kroes.

StartupDelta.org is in samenwerking met EZ ontwikkeld door StartupJuncture en DutchBaseCamp. Deze Nederlandse stichtingen zetten zich in om jonge startup ondernemers met ambitie in Nederland ruimte te bieden. Naast alle publieke informatie van bijvoorbeeld Ondernemersplein, is er een privaat deel met informatie over investeerders. IBM Nederland heeft de site gebouwd en stelt technologie beschikbaar om startups verder te helpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond