Deel dit artikel
-

Genomineerden Website van het Jaar bekend

De nominaties voor de Website van het Jaar verkiezing 2013 worden vandaag gepubliceerd. Van 16 september tot en met 25 oktober 2013 kan Nederland zijn stem uitbrengen op zo’n 250 genomineerde websites. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Awardshow op 14 november aanstaande.

Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2013? Het publiek kiest in twintig categorieën haar favoriet. Die worden onder meer beoordeeld op inhoud, navigatie en ontwerp. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De Beste Website is de site met de hoogste score. De Populairste Website is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich Dé Website van het Jaar noemen. De volledige lijst van genomineerden van 2013 is te vinden op www.websitevanhetjaar.nl.

De verkiezing wordt dit jaar voor het dertiende achtereenvolgende jaar uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MetrixLab in samenwerking met Emerce. Met circa één miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot de grootste publieksprijzen van ons land. Winnaars in 2012 waren onder andere Tweakers, funda, nu.nl, Volvo, Google en 24Kitchen.

In aanwezigheid van Nederlands grootste internetmerken, wordt op 14 november tijdens de feestelijke Awardshow in The Harbour Club te Amsterdam, bekendgemaakt welke websites de Nederlandse consument heeft verkozen tot de beste websites van 2013.

De verkiezing wordt naast Nederland ook gehouden in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, India en Brazilië.

Deel dit bericht

3 Reacties

Henk

Weer veel oude bekenden. Weinig nieuws onder de zon. IBood, Smulweb etc etc allemaal sites die er al jaren wederom op staan en weinig meer toevoegen.

Tijd voor vernieuwing van de genomineerden lijst lijkt mij. Of heeft de organisatie geen zicht op nieuwe initiatieven?

Henk Jansen

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Schot voor open doel, Henk. Kom dan tenminste met wat eigen suggesties.

Nick

Onder de categorie carrière zie ik Werkplanet als nieuwe underdog die het gemis aan naamsbekendheid compenseert met betere tools dan de concurrentie (binnen de categorie tenminste….)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond