Deel dit artikel
-

Kans overname TMG door Talpa lijkt verkeken

John de Mol heeft in zijn strijd om TMG een gevoelige nederlaag geleden. Zijn eis om een speciale commissaris aan te stellen en de schorsing van de raad van bestuur van TMG terug te draaien is door de rechter verworpen.

De raad van commissarissen had eigenlijk al zijn goedkeuring gegeven aan de overname van TMG door Mediahuis en VPE (Van Puijenbroek Exploitatie). De Mol wilde dat er met Talpa zou worden gepraat. Tot en met dinsdag kocht Talpa steeds plukjes aandelen TMG op.

Namens beleggers had ook de vereniging VEB zich bij De Mol aangesloten. Die wilde dat Guus van Puijenbroek werd geschorst als commissaris om de ‘schijn van belangenverstrengeling’ te voorkomen. De familie Van Puijenbroek heeft zo’n 40 procent van de aandelen TMG in haar bezit en staat achter het bod van het Mediahuis.

Maar ook die eis is verworpen door de Ondernemingskamer. Die sprak zich nog niet uit over een onderzoek naar de gang van zaken rond de overnamestrijd.

Door de uitspraak lijkt De Mol geen kans meer te maken om TMG over te nemen. Maar Mediahuis zal wel met hem om de tafel moeten, aangezien De Mol een kwart van de aandelen heeft.

Talpa beraadt zich op vervolgstappen: ‘Wij zijn teleurgesteld door deze uitspraak van de Ondernemingskamer.’

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond