Deel dit artikel
-

Kansspelautoriteit op koers met Wet Kansspelen op afstand

De Kansspelautoriteit (Ksa) ligt op koers met de Wet Kansspelen op afstand (Koa). Dat zegt René Jansen, voorzitter van de Ksa, in een interview met het (Engelstalige) online platform Focus Gaming News.

Zodra de Wet Koa in werking treedt, kunnen bij de Ksa vergunningsaanvragen voor het in Nederland mogen aanbieden van kansspelen via internet worden ingediend. De Ksa is momenteel bezig de vergunningsprocedure in te richten.

De officiële streefdatum van inwerkingtreding van de nieuwe wet is nog steeds 1 januari 2021. De wet doet in hoofdzaak twee dingen: online gokken wordt gelegaliseerd en gereguleerd en de eisen op het gebied van verslavingspreventie worden aangescherpt.

In het interview zegt Jansen er vanuit te gaan dat de wet een paar maanden later van kracht wordt, aangezien minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (verantwoordelijk voor het kansspelbeleid) zich in die richting uit heeft gelaten. De minister heeft gezegd bereid te zijn kansspelbedrijven tegemoet te komen, aangezien (ook) zij te lijden hebben onder de coronacrisis.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond