Deel dit artikel
-

Kansspelautoriteit (Ksa) legt Gammix boete op van bijna 20 miljoen euro

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt Gammix Limited een boete op van bijna 20 miljoen euro voor het aanbieden van online kansspelen zonder dat zij daarvoor een vergunning heeft. Eerder kreeg Gammix voor het illegale aanbod al een last onder dwangsom opgelegd van 4 miljoen.

Gammix biedt op meerdere websites (o.a. rantcasino.com, betoriginal.com, bluvegas.com, cashimashi.com, goslot.com, nordslot.com, vegadream.com en scatters.com) illegale online kansspelen aan die voor spelers in Nederland beschikbaar zijn.

Gammix heeft geen maatregelen genomen om spelers uit Nederland te weren.

Met een hoogte van bijna 20 miljoen euro is dit de hoogste boete die de Ksa sinds haar oprichting heeft opgelegd. Bij het bepalen van de hoogte van de boete wordt onder meer gekeken naar de geschatte omzet, afkomstig van Nederlandse spelers, maar ook naar boeteverhogende omstandigheden. In het geval van Gammix ging het daarbij onder meer om het ontbreken van leeftijdscontrole, de mogelijkheid tot autoplay en turboplay (en daarmee het aanzetten tot onmatig spelen) en andere, onredelijke voorwaarden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond