Deel dit artikel
-

Kansspelautoriteit (Ksa) publiceert Keuringsschema Spelsysteem

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft het Keuringsschema Spelsysteem gepubliceerd. In de Wet Kansspelen op afstand staat dat een aanvrager van een online kansspelvergunning zijn spelsysteem moet laten keuren om vast te stellen dat het spelsysteem voldoet aan de voorschriften. De keuringsrapporten moeten straks aan de Ksa worden ingediend.

De eisen waaraan keuringsinstellingen moeten voldoen, moeten formeel nog worden vastgesteld. Keuringsinstellingen moeten in ieder geval voldoen aan een aantal ontwerpvereisten: Ze moeten geaccrediteerd zijn voor het keuren van online kansspelen voor minimaal twee lidstaten van de Europese Unie. Die lidstaten moeten de keuringsrapporten van de keuringsinstelling in kwestie ook daadwerkelijk accepteren.

Verder moeten ze geaccrediteerd zijn door een instelling die ‘full member’ is van het International Laboratory Accreditation Forum (ILAC) of het International Accreditation Forum (IAF) en moeten ze de afgelopen drie jaar keuringen hebben uitgevoerd van online spelsystemen in tenminste twee lidstaten van de Europese Unie.

Het gepubliceerde Keuringsschema Spelsysteem is een conceptversie. Ook zullen er waarschijnlijk nog keuringsnormen aan het keuringsschema worden toegevoegd op het terrein van matchfixing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond