Deel dit artikel
-

Kantonrechter: Domeinverkoper Trademark Office pleegt bedrog

Domeinverkoper Trademark Office uit Groningen heeft wederom een rechtszaak verloren. Bij deze zaak waren niet minder dan 22 bedrijven en personen betrokken. Die werden volgens de kantonrechter stuk voor stuk benaderd met onjuiste informatie.

Het bedrijf belt kleine ondernemers die een ‘.nl’ geregistreerde website hebben. Aan de telefoon laat een callcenter medewerker weten dat zij namens het hostingbedrijf bellen en dat er een aanvraag is binnengekomen door een derde partij, die de ‘.com’ extensie van de domeinnaam zou willen registreren.

Ze benoemen daarbij een zogenaamd ‘eerste registratierecht’, wat in zou houden dat de ondernemer, omdat hij of zij de .nl extensie van de domeinnaam in bezit heeft, ook het recht zou hebben om als eerste te beslissen over de .com versie. Daar klopt niet veel van. Een domeinnaam die vrij is kan door iedereen worden gekocht, niemand heeft daar een eerste recht op.

Uit het vonnis: ‘Door onjuiste mededelingen en tijdsdruk werden zij aangezet om een vrijwel identieke domeinnaam te registeren. Daarmee creëerde Trademark een schijnurgentie.’

De bedrijven en personen hebben de overeenkomsten al eerder laten vernietigen. Volgens de rechter is dat terecht gebeurd. ”Hetgeen Trademark in de telefoongesprekken heeft gezegd over de aanvraag van een derde voor een domeinnaam, haar attendatieplicht en de quarantaine, kwalificeert de kantonrechter – afzonderlijk en dus ook tezamen – als bedrog.’

Deel dit bericht

2 Reacties

D.G.

Gisteren nog door hun gebeld.

Schande dat dit gebeurt, en blijft gebeuren.

R.M. Kruizinga

Trademarkt office is op dit moment ons aan het oplichten. Ze hebben een loods gehuurd en deze vol gestopt met afval. Deze man heet Jonathan. Nu met de staart tussen de benen er van door gegaan. Ze hebben ondanks hun oplichtings praktijken geen cent te makken. Dus let op ze zijn nog steeds bezig..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond