Deel dit artikel
-

Kaspersky Lab opent eerste Transparency Center

Sinds deze week analyseert online beveiliger Kaspersky Lab alle schadelijke en verdachte bestanden van Europese Kaspersky Lab softwaregebruikers in Zürich. Voorheen gebeurde dat in Rusland.

Het is het startsein van de grote verhuizingsoperatie die Kaspersky Lab eind 2017 aankondigde in het kader van het zogeheten Global Transparency Initiative. Met deze fysieke opening van twee nieuwe datacenters maakt Kaspersky Lab haar belofte waar om betrouwbaarheid en integriteit van haar cybersecuritysoftware-oplossingen te waarborgen.

Kaspersky wordt gewantrouwd vanwege zijn Russische ‘roots’ en is door divere overheden in de ban gedaan.

Gegevens worden voortaan in twee verschillende datacenters verwerkt. Beide faciliteiten voldoen aan de hoogste beveiligingsstandaarden van de industrie.

Verder heeft Kaspersky Lab één van de tot de grotere accountantsorganisaties ingeschakeld om onafhankelijke audits te doen.

Zwitserland bevindt zich in het hart van Europa met zeer strenge dataprivacyregelgeving die geborgd worden door de grondwet en federale wetgeving van het land, benadrukt het bedrijf. Verder kent Zwitserland strikte regels voor verzoeken tot dataverwerking afkomstig van autoriteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond