Deel dit artikel
-

Kaspersky trekt zich terug uit No More Ransom

Kaspersky trekt zich voorlopig terug uit het No More Ransom-initiatief omdat het Europees Parlement woensdag een resolutie heeft aangenomen om potentieel gevaarlijk software en hardware te verbieden. De software van het Russische bedrijf is daarbij eveneens als verdacht aangemerkt.

Het Russische bedrijf was samen met onder meer McAfee en Europol een van de grondleggers van het platform, waar sleutels worden gepubliceerd om ransomware mee onschadelijk te maken.

Kaspersky wil pas weer zijn medewerking verlenen als het Europees Parlement zijn beslissing inslikt.

Kaspersky ligt al geruime tijd onder vuur. Sinds de verstandhouding met Rusland is verslechterd, wordt het bedrijf gewantrouwd door de Amerikaanse overheid. Ook de Nederlandse overheid gaat de software niet langer gebruiken. Men vreest dat de software voor spionagedoeleinden wordt gebruikt. Concrete aanwijzingen daarvoor zijn nog altijd niet geleverd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stef Bouwhuis

Wat ik echt extreem vervelend vindt is dat we geen enkele software meer kunnen vertrouwen uit de cloud. Want naast de VS, China en Rusland, zijn er nog veel meer naties die spioneren en de digitale wereld zien als een mogelijk oorlogsgebied. Ik ontken dat risico ook niet, maar door Kasperski aan te pakken (Rusland) en ZTE (China) ontstaat er wel een zichtbare koude oorlog tussen landen en belangen. Moeten we nu dus weer terug naar niet op internet aangesloten eigen computerprogramma’s die we lokaal hosten? Dat lijkt wel de uitkomst van dit ‘spel’!

Webdrifter

Als de Europese gemeenschap Kaspersky beschuldigd zonder bewijs dan kan zij net zo goed ook software uit Amerika, China en wat al niet meer beschuldigen. Sterker, Nederland is internationaal berucht om de extreme hoeveelheid taps en video-surveilance enzovoorts die ze haar bevolking oplegt. Feitelijk is Nederland op dit punt erger dan de meeste dictaturen. Dus waarom zouden we software van nederlandse origine en dus de software van de nomoreransom website dan nog vertrouwen? Wie garandeert mij dat ik de ene infectie daarmee niet door een nieuwe vervang?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond