Deel dit artikel
-

Kaspersky zet software in tegen valsspelen bij e-sports

Kaspersky introduceert een nieuw cloudoplossing in de strijd tegen valsspelen bij e-sports. Het Russische bedrijf spreekt van realtime sjoemelopsporingssoftware.

De software beleefde zijn debuut tijdens het StarLadder Berlin Major 2019 evenement van 7 september 2019.

Wedstrijddeelnemers kunnen de software zelf installeren. Na installatie verzamelt de applicatie informatie over het spelproces. Deze gegevens worden naar de zogeheten Kaspersky Anti-Cheat cloud gestuurd waarop analyse van verdachte gebeurtenissen volgt. Via een webinterface ontvangt de toernooischeidsrechter realtime rapporten over mogelijke valsspeelpraktijken. Toernooi-organisatoren en scheidsrechters beslissen uiteindelijk zelf of er al dan niet actie nodig is naar mogelijke valsspelers.

Tegelijkertijd kan deze Anti-Cheat oplossing valsspelers wel afschrikken van deelname aan verschillende competities. Zo wordt kwaad van goed onderscheiden zonder dat betrokkenen in lastige situaties terecht komen. Bovendien draagt de inzet van een dergelijke tool voor het opsporen van valsspelers bij aan de reputatie van eSports toernooien.

Kaspersky claimt hiermee het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld te zijn dat een dergelijke cloudoplossing biedt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond