Deel dit artikel
-

Keen en KPN stappen in online inrichter thuiswerkplekken

Keen Ventures en KPN Ventures nemen deel aan de investeringsronde van tachtig miljoen euro in Lendis, een online inrichter van werkplekken thuis en op kantoor.

De Series A-ronde, jargon voor: de eerste grote investeringsronde, werd kort voor het weekend bekendgemaakt. Keen Venture Partners en Circularity Capital leidden de ronde, coparion, HGDF en KPN Ventures sloten aan. De zittende aandeelhouders HV Capital, DN Capital en Picus Capital stortten bij zodat hun belang niet verwaterde.

Lendis is opgericht in 2018 en beleeft sinds de uitbraak van COVID-19 een groeistuip. Het bedrijf verhuurt namelijk hardware voor werknemers. Dat varieert van laptops en telefoons tot bureaus, stoelen, belhokjes en beeldschermen. Die waren zeker tot het najaar van 2020 niet aan te slepen, want werkgevers kregen door dat de traditionele kantoorsetting niet dra zou terugkeren.

Naast de kale verhuur verzorgt de start-up ook de installatie en uiteindelijk ook de verwijdering of vervanging op kantoor of op werkplekken thuis.

Het bedrijf is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met het nieuwe groeigeld willen de ondernemers verder hun vleugels internationaal uitslaan. In Nederland komen ze tegen die tijd onder meer de Nederlandse start-up Workwize tegen, dat vorige week nog een financieringsronde van 1,5 miljoen euro bekendmaakte.

Foto: Shannon (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond